Silkeborg IF

Frustrationernes højborg

Written 29 April 2013, 10:16

Sidste uges exit i Super cuppen betød samtidig os et endeligt slut på håbet om at vinde de 5 super cups i træksmiley En ny motor og editor betyder en ny tidsalder på Vman, så derfor er det nu ikke længere muligt at nå det forjættede landsmileysmileysmiley

Derfor har jeg grublet og grublet over hvad der nu skal ske. En ligeglads stemning er sneget sig ind på undertegnede, nederlag i diverse cups rør mig ikke det mindste længere. Det kunne ligne et tegn på at jeg synger på absolut sidste vers... Så hvad gør man så??? Man kunne starte forfra, men efter at ha trænet mine drenge i mere end 1 år nu, så kan jeg ikke bare sådan sige farvel til demsmiley


De nye stats / Ny editor / Ny motor har haft sit indtog. Dette er ikke just noget jeg har det fint medsmiley
Her kommer en lille gennemgang af hvorfor det ikke just imponerer mig.

Stats:
Der er kommet et loft på 320 på en enkelt vigtig stat. Kommer du over 320 fordeles de overskydende til hvad systemet mener er den vigtigste.
Det store problem er her, at det systemet mener er det vigtigste, er absolut ikke i overensstemmelse med hvad jeg synes er vigtigt.
Eks. Jeg vil meget hellere ha at mine midtbaner kan tackle og løbe stærkt end at de kan afleveresmiley
Så når denne spiller er trænet sådan som jeg synes han skal se ud, så omregner systemet ham til en hel anden spiller, end den spiller jeg vil ha. Han har 320 stats i tackling i stedet for 381 og min. 320 stats i aflevering, selv om der kun står 254, som er mere end rigeligt for en midtbane!smiley

Lad os kigge på en anden sammeligning: spiller1 171 stats i aflevering = 53 stats i aflevering.
Kontra:
spiller2 165 stats i aflevering = 100 i afleveringsmiley
Hvis jeg gerne ville have mine forsvarere skal være så gode til at aflevere, så skal jeg nok selv træne dem i det! Desuden - Hvad pokker sker der for den omregning der???

Der overlades intet til hver enkelt manager, om hvordan han gerne vil forme sin spiller, alt udregnes af et mere end lunkent system. Dette er efter min mening skruphamrende forkert!

Udsigten til at man på en god dag stjerner en fremragende træning på 1,42 afsted og man på en elendig dag træner 1,21 er heller ikke just noget der kommer til at ryste min visuelle stimulismiley


Editoren:
Igen har vi her et scenarie der ikke tilgodeser de kreative og dem der kun vil ha de bedste spillere. Jeg spiller ofte med en opstilling hvor jeg har 2 angribere på banen - En AC og en AH. Dette kan jeg ikke længere i den nye editor = PROBLEM!
Jeg spiller i øjeblikket med en MD som FH. Dette kan jeg ikke i den nye editor = PROBLEM!
For de fleste klubber vil dette være ligegyldigt. En middelklub kan finde et hav af middelgode FH'ere med 2000 stats, men når man vil have de bedste og har en start 11'er på 4000+ stats, så må man til tider flytte lidt kreativt rundt.
Rasmus svarede mig i et blogindlæg, at en måde at løse problemet med at man ofte er tvunget til at spille med eks. AH / AC konstellationen, kunne være at man gjorde systemet mere tilgivende for. når spillere spiller ude af positionsmileysmileysmileysmileysmiley????? - Altså vi skal tilbage til det gamle scenarie, hvor man med 11 keepere på banen kunne klare sig glimrende???

Det virker endvidere til at alle spillere i de forskellige kæder har fuldstændig samme funktion.smiley
Forsvarere skal tackle = Fint nok.
Midtbaner skal åbenbart kun aflevere bolden = Gigantisk problem.
Angribere skal afslutte = Fint nok.
Altså har man nu spildt tiden ved at træne sin MO til at blive en kommende topscorer ved at træne ham således, for der er jo absolut ingen grund til at han skal kunne løbe hurtigt eller afslutte, når hans eneste funktion bliver at aflevere.

Ud over at det fjerner alt kreativt fra spillet, så kommer det os til at fase spænding vedr. kampene ud, da alle kommer til at spille ens og have ens spilleresmileysmileysmiley


Motoren:
Har nu fået set 2½ ulideligt røvsyge kampe. Samt ca. 100 referater.
Indtil videre har det medført disse tanker =
- Målmanden er overflødig ( Har endnu ikke set ham tage et skud )
- Vinder man 6-0 kan man være helt sikker på at "skud på mål" ikke er over 7.
- Spillerne kan kun afslutte i middelhøjde.
- Grafikken er himmelråbende ringe.
- Jeg mangler en mulighed for at kunne sætte tempoet op, så jeg ikke behøver at glo så længe på ligegyldighederne på banen.


Jeg begriber generelt heller ikke, hvorfor man ikke har taget en snak med en lille håndfuld managers om hvad det er der er fedt ved spillet.
Alt laves ud fra hvad man kan læse sig til, når man slår op i systemet.
Det kunne være mere end lærerigt for udviklerne at tage en snak med spillerne om, hvad det er ved spillet der gør det fedt og knap så fedt!

Comments

frustrationernes højborg 29 April 2013, 10:33
jeg vil giv dig så evig ret i dine tanker angående spillet og i særdeleshed ang. det sidste
du har skrevet ( hvorfor er vi ikke blevet hørt ) håber at der bliver ændret på den der
stats begrænsning for det er da noget der vil ødelægge mange spillere.

hilsen vakse viggo

Zzz 29 April 2013, 10:34
Endnu engang rammer du "spot on" ...
Kunne ikke være mere enig, de elementer der gjorde Vman specielt og til et RIGTIG manager spil, er nu udvandet smiley

Tror hele problemet ligger i din afsluttende kommentar:
Jeg begriber generelt heller ikke, hvorfor man ikke har taget en snak med en lille håndfuld managers om hvad det er der er fedt ved spillet.
Alt laves ud fra hvad man kan læse sig til, når man slår op i systemet.
Det kunne være mere end lærerigt for udviklerne at tage en snak med spillerne om, hvad det er ved spillet der gør det fedt og knap så fedt!



Union Berlin 29 April 2013, 10:56
Jeg håber at dem på vman læser dette.
Og at de "ansatte" på vman glæder sig til at Rasmus forlader dem.
Så de i fred og ro kan komme til at rette fejl.
For den største fejl i dette spil starter med R*****
Hvis de fejl du beskriver og de fejl vi kan se i So eine Ding
Hvis de fejl ikke bliver rettet, kan vman godt slukke for hovedafbryderen.
Det vil være spild af strøm at fortsætte denne afvikling af vman.


Ham som stopper hvis der ikke kommer navn på spillerne i kampene.
W

H Hansen 29 April 2013, 11:03
Jeg er ligeledes mere end skuffet over de nye tiltag, alt ændres til total ødelæggelse for selve managerdelen. Hvis Ikke de ser problemet og tager det alvorligt, så er jeg mere end sikker på at vman ikke eksistere om et år.
Min knægt har snakket med alle sine kammerater og her er der IKKE én eneste af dem der synes godt om de nye stats, kommende decimal træninger, kun ti områder og ingen indflydelse på taktik delen, samt træningsdelen, så generelt stopper de 36 vman venner nok fra hans skole og her taler vi om at alle pt. betaler licens.

Jeg håber stadig at Rasmus vil indse sin gigantiske fiasko med dette her og helt droppe det, for herefter at overlade roret til Dennis.

29 April 2013, 11:14
Det bliver er stop fra min side som det ser ud nu når mine spillere bliver 26-27. Lovning om mere interessant gameplay har slået så meget fejl som overhovedet muligt og som Henrik skriver, så eksisterer spillet nok ikke om et år.
Stadion editor, taktikeditor. To kæmpe fiaskoer. Tror ikke spillet kan overleve det her.

Rasmus Rønn Nielsen 29 April 2013, 11:31
I glemmer at alle ikke er ligesom jer. Jeg er helt enig i, at spillet for rigtig manges vedkommende bliver et dårligere spil.

Men det betyder ikke det per definition bliver et dårligere spil. Det betyder bare, at det bliver dårlige set med jeres smag.

Jeg er enig i at loftet på 320 er ærgeligt. Men det er den mindste ringe løsning vi har kunne finde på der imødekommer vores ønsker om hvordan overgangen til det nye system skal fungere. Der vil inden længe komme et helt nyt træningssystem og gør den samlede løsning mere elegant, underholdende, udfordrende og realistisk.

Og så er jeg helt enig i, at betaen fortsat mangler rigtig meget arbejde. Flere af de øvrige bekymringer vil blive mødt med bug-fixes og blog-indlæg over de næste par uger.

Jeg er inderligt ked af, at jeg sådan er bussemand og ødelægger "jeres" spil. Men jeg gør det ikke af ond mening og jeg gør det IKKE fordi jeg ikke lytter til jer. Jeg gør det fordi jeg har en anden vision om hvad et godt spil er end jer.

Jeg siger ikke I tager fejl - tværtimod er jeg imponeret over dybden i jeres kritik og forslag. Det er udelukkende et spørgsmål om smag.

29 April 2013, 12:10
Jeg tror et fokusgruppe interview/diskussion med en håndfuld managers fordelt på aldersgrupper, spilleniveau og aktivitet ville have gavnet rigtig meget.
Det kunne have diagnosticeret en række problematiske elementer i spillet og i taktik/kamp aspektet, hvorefter udviklerne kunne have tilpasset nogle af ændringerne i det nye system.

Men hvad ved jeg...Jeg er åbenbart en ud af en lille promille, der ser ændringerne som uinteressante, destruerende for spilleglæden og alt alt for simplificerede samtidigt med, at de bliver ENDNU mere komplicerede for både den nye manager og den erfarne.

29 April 2013, 12:47
Hvor er det godt skrevet. Du har virkelig fat i mange ting der. Vil ikke skrive meget udover at sige at jeg er så enig!

------------------ 29 April 2013, 19:38
Kan ikke være mere enig med dig smiley Jeg kommer ikke til, at forny min licens, hvis "opdateringerne" bliver permanent i fremtiden.

Troede, at Rasmus ville efterlade virtualmanager med tilfrede brugere efter sit exit... man jeg tager åbenbart fejl engang imellem smiley

29 April 2013, 19:51
Et let alternativ til den automatiske fordeling af overskydne stats ville være at manageren selv kunne vælge, hvor de skulle være. Hvis computeren i forvejen fordeler dem bedst muligt, ville det jo ikke skade, at en manager havde en anden spillestil eller overbevisning :-)

Men godt skrevet og godt ramt!

Søger unge med potentiale 29 April 2013, 20:15
Kan jo kun sige sig enig i denne opsang til vman... Håber at en opsang fra spilles største spillere kan få lidt fornuft ind i deres hoveder...

Licens udløber - spillet skal fixes 30 April 2013, 08:39
Super godt presseindlæg, og jeg er "desværre" meget enig i der skrives, også selvom jeg ikke er en af de store klubber. Men betaler dog licens til både mig selv og den ene af knægtene, og lige må nu jeg ærligt sige at der kan være 2 mindre til at betale når dette implementeres.

Jeg synes spillet mister meget charme ved disse ændringer, hvad er der tilbage jeg SELV kan styre på MIT hold?
Taktikopstillingerne kan jeg vælge mellem et antal, men ikke den opstilling jeg HELST vil have (3-5-2 med en diamant på midten)
Træningerne bliver udvandet, kan sgu ikke hidse mig synderligt op over 1,17 i forhold til 1,33 smiley

Rasmus, du skriver: "Jeg er inderligt ked af, at jeg sådan er bussemand og ødelægger "jeres" spil. Men jeg gør det ikke af ond mening og jeg gør det IKKE fordi jeg ikke lytter til jer. Jeg gør det fordi jeg har en anden vision om hvad et godt spil er end jer."
Nu kan jeg så være fræk og vende den om, du har besluttet at trække dig ud, hvorfor skal du så definere og ændre spillet til hvad du synes er et godt spil?. Hvad med os, der gerne ville blive tilbage og spille SPILLET?. Vi får et dårligere spil med udeladelser af nogle af de vigtige funktioner VI synes gør dette spil helt specielt!?. Hvorfor??

Hvorfor hører man ikke brugerne?, hvorfor er "de nye" ejere/administratorer ikke synlige og fremlægger deres vision?, er de med på disse ændringer?. Det virker helt forkert at ejeren, der er på vej ud, skal diktere sådanne ændringer der ødelægger spillet for så mange.

øv øv...

Køb min klub - Skriv til mig 30 April 2013, 10:00
Stopper du?

Da du sælger en masse spillere nu.

The top 30 April 2013, 11:23
En fantastisk presse meddelse, men havde gerne set dig poste dette på forummet generelt, ligesom for at sprede lidt mere opmærksomhed omkring disse problemer smiley

Jeg håber da ikke dette betyder enden for klubben Südkurve, det ville i hvert fald være rigtig synd for Vman. Jeg tror simpelthen det drejer sig om og være tålmodig og ligesom give alle disse nye ting en chance, det skal sku nok blive godt på sigt. INTET kører godt fra starten, og ser tit utroligt håbløst ud, men alt ender som regel med og blive rigtig godt.

Nu til et par af dine problemstillinger som for mig og se faktisk kunne løses på en måde hvor man undgår utilfredse managers:

Statsudregneren: Det er måske en af de letteste ting og udføre, man siger nu at loftet på en spiller er 320, okay det er også fint nok smiley Men hvorfor så ikke lade manageren selv bestemme hvor han ønsker og sætte de resterende stats henne, altså simpelthen i over gangen til det nye statssystem, give manageren råderet til og ændre SIN EGEN spillere som han selv ønsker det? Og når det hele så er implementeret, lukke for den mulighed igen, så har man ligesom gjort alle tilfredse på det punkt tror jeg smiley

Taktikeditoren vedrørende den nye kampmotor: Jeg synes det er mega fint der er så mange standard formationer, men der SKAL selvfølgelig også være en knap hvor man kan oprette sin egen personlige formation. Jeg ved ikke hvor mange managers vi er her på Vman, men jeg er ret sikker på at var 25.000 managers, så havde vi nok os tæt på 25.000 forskellige meninger om hvordan Vman skulle spilles og hvordan man gerne vil stille op til kampe. Så den mulighed skal man simpelthen have, heller ikke noget der kræver det store for udviklerne.

Og med hensyn til kampmotoren, gør den nu mere realistisk:
* Flere skud på og ved siden af mål.
* Flere gule kort og færre røde kort, men det opvejer sig selv da for mange gule vil udløse rødt kort.
* Lad nu målmanden få større indflydelse.
OSV.

Det kræver ikke specielt meget for at gøre vman til et fantastisk spil, og stort set få tilfredse brugerer over hele linjen. Men lad os nu give det tid, og så tror jeg vi alle sammen bliver glade for alt det nye på sigt, jeg glæder mig i hvert fald rigtig meget smiley

Og held og lykke Jacob, jeg håber og regner ikke med du stopper smiley

Bjarke 30 April 2013, 11:48
Jeg er helt enig, dette fjerner de sidste sjove elementer i vman fuldstændigt.

Jeg vil have lov at forme mine spillere efter mine behov og hvad jeg finder bedst, ikke hvad en udregner tænker sig til, specielt ikke når denne udregner langt fra er fejlfri.

Rasmus, nu har du i snart 2-3 år forsøgt at bilde os ind, at det kun er en meget lille procent del af os der ikke er vilde med dine ændringer, men fortæl mig så hvorfor er spillet ligeså stille ved og dø ud? Lige siden auktionen blev lavet om er dette spil kun gået en vej, ned. Jeg er bange for at du laver en kæmpe fejl, der bliver spillets endeligt, du gør dette spil til en simulation 5 minutter om dagen, istedet for det som vi ved vman kan være, følelsen af at du styre din egen klub, skaber dine egne rammer, finde talenter og udvikle dem som du selv vil - jeg kunne blive ved!


Carl-Hilbert Russel 30 April 2013, 11:52
Ooooooog endnu et problem ved stats der kunne ha' været løst med logaritmisk udvikling. At stats bliver eksponentiel sværere at gøre bedre kræver da for hulen ikke en kandidat i matematik eller astrofysik at forstå Rasmus, det er sådan det fungerer i samtlige FIFA spil. -.-

nigel worthington 1 May 2013, 22:11
først tak til sudkurve, og alle der støtter op om det gamle v.man
jeg fatter ikke at rasmus kan mene han må lave det om. bare fordi han synes, det bliver bedre.
der er så mange, der har så mange gode argumenter for, hvorfor v.man er perfekt som det er nu. så det skal der ikke trædes vande i her,. vil blot minde om, at jeg tror ,... at for hver et indlæg der er skrevet, er der 100 der er enige. mindst.
jeg er deprimeret over at man ødelægger et perfekt spil fuldstædigt,.og jeg er forundret over at man fuldstændigt overhører de roser der er kommet til det rigtige v.man
nej så hellere lave et nyt spil,. og pisse på dem der trods alt er kunder ,.
det nye har jo intet med v, man at gøre, al personlig påvirkning bliver fjernet,.
ting der har taget mig 6 år om at få styr på væk.
og jeg undrer mig over lovligheden af at gøre dette,. det er jo et produkt vi investere i
som nu bliver lavet helt om,.
gad vide om man ikke kan få pengene igen , med tilbagevirkende kraft.
ps,. undskylder sidste bemærkning, men lader den stå,... jeg er oprigtig ked af de ændringer,. mvh york

Game Over 3 May 2013, 17:20
100% ENIG!
Nu er jeg efter en længere varende pause kommet tilbage til spillet. Og det eneste man kommer tilbage til er uduelige ændringer på et spil, som mange synes var Godt, som det var i forvejen. Selvfølgelig ønskede folk nogle små ændringer, men der var en generel tilfredshed omkring spillet og dens virkning.

Nu er næsten alle utilfredse med de nye ændringer og med god grund. Hvis man lægger mærke til, hvilke klubber der synes godt om disse nye ændringer, er det enten fuldstændige uduelige klubber, som intet har opnået og heller ikke kommer til det, ellers er det nye managers, som er kommet til inden for 1-2år og ikke har den store erfaring. Stort set samtlige af alle klubber med længere varig erfaring med spillet, syntes ikke om de nye tiltag. Imponerende det ikke snart går op for dem?

Jeg selv synes det er ubrugeligt. Altså dette er et onlinespil, som vi betaler, men hvor vi ikke blive set eller hørt på ordentlig vis.
Alle spillets sjove og selvstændige aspekter i spillet pilles ud og et mere generelt system styre nu lidt i alle klubber. Synes spillet har udviklet sig i en vej, som gør at Football Manager, er et spil som spillet søger hen imod. Flere og flere aspekter rykker hen mod dette spil, og sådan skal det jo IKKE være! Det var det, der var så charmerende omkring dette spil. Det lignte ikke alle de andre!

Jeg selv har fundet ungdoms aspektet med træning, potentiale osv. utrolig sjovt og spændende i spillet. Og er også grunden til jeg startede igen. Tages det ud af spillet, så man ikke kan få de helt høje træninger og store forandringer, så bliver det sgu for kedeligt. Så bliver alt for ensformigt!

Disse ændringer har alle inden de helt er trådt i kraft sat sine spor. Kampen på specielt ungdomsmarkedet eksistere stort set ikke, hvilket man ikke kunne sige for bare 2år siden. Samtidig er noget som forummet, jo stort set ikke eksisterende, hvilket er en skam :/

Jeg kan kun sige, at det gamle Vman, er meget ønsket her! Så er glad for jeg havde licens til gode, så jeg ikke skulle betale igen smiley

Mvh
Simpsons Academy

Nåååh er der gang i den herinde 8 May 2013, 00:01
Jeg er også helt og aldeles enig, synes det er trist at The Dudes altid lytter, men aldrig hører.......
Bliver spillet mere udfordrende af at der er færre stats? færre muligheder i opstilling?? færre træningsopbygningsmuligheder??? Færre.......

citat Jimmy McCormick: der er så mange, der har så mange gode argumenter for, hvorfor v.man er perfekt som det er nu. så det skal der ikke trædes vande i her,. vil blot minde om, at jeg tror ,... at for hver et indlæg der er skrevet, er der 100 der er enige. mindst.
jeg er deprimeret over at man ødelægger et perfekt spil fuldstædigt,.og jeg er forundret over at man fuldstændigt overhører de roser der er kommet til det rigtige v.man
nej så hellere lave et nyt spil,.

Så den "lidt" ironiske" tone:
Rasmus lytter jo!!!!!!!! og laver så det som han har visioner til, og hold nu op hvor er der mange hjerner herinde der tager fejl, når de kritiserer de geniale valg han har taget gennem tiden.

Se på afstemningssiden. Jeg har en teori om, at stemmerne bliver spøttet ud til os indtil vi rammer rigtigt og statsreducering og variede karriereforløb er 1. og 2. pladsen så han kan lave de 2 ting, så spillet bliver endnu mere genialt.

Alt Sælges Kig forbi Byd Gerne 9 May 2013, 18:52
helt enig det en meget tris vending og ved hele vman kommer til at mærke savnet fra mange managers og spillet vil dø mere ud hvis ikke gamle elementer bibeholdes som gjorde og stadig gør Vman til det som Vman altid har været. og min værste frygt kunne være at det går så slemt at vman med tiden går uden om og hjem selvom jeg finder det inspirende med nytænkning og udvikling

meeen man udvikler jo heller ikke personbiler med 8 hjul man holder sig til de 4.for man ved at det er det som KØRER BEDST. æv æv æv trist udvikling og syn og have selvom man kun ønsker det bedste for spillet og udviklingen er det lidt at grave spillets egen grav på sigt smiley

Farvel Tak for spil Sjovt var det 12 May 2013, 20:33
Var ellers lige ved at overveje at smide penge i spillet igen, men det vil jeg da så lade være med.