Tallstars

Socialistisk Standpunkt!

Written 13 October 2008, 20:30




Socialistisk Standpunkt bringer følgende statement til de flæbende kapitalister:

Kapitalismen har spillet fallit - socialismen på dagsordenen!
Hvad vi oplever nu er ikke blot en hændelse i historiens gang, som bliver glemt om få måneder. Det vi er vidne til er kapitalismens senile forfald, hvor alt synes kaos og udenfor kontrol af de ellers så fantastiske finanskapitalister, som for kort tid siden blev lovprist som almægtige kapital-"tæmmere", der havde løst kapitalismens modsætninger. Kapitalismen har definitivt vist, at et system, hvor markedets anarki styrer, ikke er til gavn for flertallet af befolkningen. Denne konklusion vil arbejderklassen i Danmark og internationalt drage på baggrund af begivenhederne. De har fået tudet ørene fulde om kapitalismens overlegenhed over noget som helst andet økonomisk og system og om kapitalisme med et humant ansigt.


Kapitalismen byder ingen fremtid for arbejderklassen. Det er et sygt økonomisk system, som ikke tilbyder flertallet af verdens befolkning andet end usikkerhed og lidelse. Det kan ikke lade sig gøre at regulere kapitalismen, som de borgerlige og de reformistiske ledere forsøger at forklare. Det eneste, der kan bringe en ende på kapitalismens tilbagevendende og uundgåelige kriser, og hvad dertil hører, er arbejderklassens overtagelse af produktionen og finanssystemet under deres demokratiske kontrol. Kun gennem en planlagt nationaliseret økonomi i Danmark og på verdensplan kan økonomiske kriser undgås.

Arbejderklassen betaler for krisen
Som vi har set bliver store mængder penge sprøjtet direkte ind i kapitalismens arterier, med den ene hensigt at undgå at kapitalisterne taber for mange penge. Borgerlige politikere forsikrer ellers om, at "hjælpepakken" er til gavn for almindelige mennesker og folk med indlån i bankerne, men de fleste har i forvejen været dækket af en indskydergaranti, som har dækket op til 300.000 kr. i tilfælde af krak. Det er en forsvindende lille del af den danske arbejderklasse, der har mere end dette beløb stående på bankbogen. Selv under det såkaldte opsving, som den danske økonomi har oplevet siden starten af det dette århundrede, har den almindelige dansker ikke oplevet at bankbogen bugnede af penge, tværtimod er gælden for de fleste steget voldsomt. Opsvinget de senere år har, som vi har forklaret i mange artikler, har udelukkende været drevet af en udvidelse af kreditten. Derfor skal regeringens redningspakke udelukkende ses som et underhold for den danske overklasse af kapitalister og simple spekulanter, som har tjent styrtende med penge de seneste år og, som har været med til at skabe krisen.

[url=Kilde: ]http://www.marxist.dk/Home.php?Page=Artikel&ArtikelID=2031] Kilde [/url]

Comments