The Red Devil

Oprykning/Nedrykning

Written 3 February 2013, 21:25

Pressemeddelelse nr. 10
3. februar 2013

Oprykning/Nedrykning
Så fik jeg endelig skovlen under 4. division og blev oprykket til 3. division. Og denne uge fik 3. division så skovlen under mig, og jeg blev nedrykket til 4. division smiley Det kom dog ikke bag på mig. Forskellen imellem en topplacering i 4. division og en mellemplacering i 3. division er meget stor, så det er helt normalt at man leger elevatorhold i 4-6 uger inden at man har en realistisk chance for at bide sig fast. Og det er faktisk heller ikke nogen dårlig idé at lade sig rykke ned i stedet for at febrilsk forsøge at holde fast på 12. pladsen.

Du får ikke præmiepenge for 12. pladsen i 3. division. Hvorimod hvis du slutter under nedrykningsstregen – så rykker du ned, og er næste sæson med om kampen om førstepladsen i 4. division igen – og den giver alligevel 161.250 credits. For mit vedkommende er min VIFA rank faldet voldsomt denne uge pga. de mange nederlag i 3. division, så der er også andre faktorer – jeg får ikke lige mange VIFA point, når jeg kun taber kampe. Det giver færre supportere og dermed færre tilskuere. Så når jeg rykker ned til 4. division, er de positive sider, at jeg får flere VIFA point da jeg kan vinde kampe igen. Dermed får jeg flere supportere og tilskuere (credits) og jeg kan kæmpe om 1. pladsen igen – og dermed få præmiepenge.

Når man så har leget elevatorhold i 4-6 uger er holdet blevet noget stærkere, og man kan forhåbentligt være med til at slås omkring 8. plads i 3. division, hvor man er sikret 47.778 credits i præmiepenge. Det er ikke meget, men alt gør forskel. Det skal dog siges, at såfremt man ”kun” kan formå at stabilisere sig omkring 10. pladsen er det heller ikke verdens undergang. Det handler om hvor mange VIFA point man kan skrabe sammen. Og her giver en sejr i 3. division 832 point, mens en sejr i 4. division 366 point. Så en 10. plads i 3. division kan sagtens give flere supportere end en 1. plads i 4. division. Eller tilsvarende.

Styrkeforhold
Når jeg er i tvivl om hvor stærkt mit hold er forud for en sæson opstart – så plejer jeg at lave en analyse af styrkeforhold i ligaen. Det lavede jeg også forud for denne sæson. Det går ud på at se på samtlige holds start-11. Eller rettere de bedste 11 spillere fra hvert hold. Jeg kan ikke se hvem den enkelte manager vælger at sætte i start-opstillingen, men de bedste 11 spillere giver en god indikation om hvor stærkt holdet er. Dette er den analyse jeg lavede sidste søndag, efter at opdateringen var gennemført:

Det er på baggrund af denne, at jeg ikke er synderligt overrasket over mine mange nederlag smiley Vi er 3 hold, der er væsentlig dårligere end alle andre. Dog er jeg værst stillet. Bemærk at jeg har skrevet ”9 spillere” ud for ”Skæring Town FC”. Det betyder at han har 9 stærke spillere – og de to sidste er meget statssvage i forhold til de øvrige af hans spillere. Jeg formoder at det har noget med hans spilleres alder at gøre. Hans spillere er 33-36 år gamle, og han lever derfor med pensionsrisiko – så det er ikke sikkert, at han havde pengene til at købe en erstatning her og nu – ydermere har han kun 11 spillere. Pt. er 3 af dem på vej på pension. Det er sådan et scenarie jeg gerne vil undgå - da jeg kører med spillere så godt som uden pensionsrisiko. Der er faktisk 5 hold i ligaen som døjer med det samme – hvor de har 9-10 rigtig gode spillere, men har et stykke ned til nummer 10 eller 11 rent stats-mæssigt.

Jeg kan ikke påstå, at mine spillere ligger lige – overhovedet ikke. Så det er slet ikke sikkert at ovenstående er andet end managerens plan. Dog tvivler jeg på at f.eks. ”Bath Posties” med vilje vælger at sige at en spiller med 86 stats skal indgå blandt start-11 smiley Men han har dog fået købt en erstatning siden jeg lavede analysen, kan jeg se smiley

Formålet med analysen er at finde frem til hvad jeg kan forvente ud af sæsonen. I dette tilfælde kunne jeg se med det samme, at jeg ikke havde en levende chance for at holde mig oppe. Så derfor valgte jeg at sige ”skide være med resultaterne”. Jeg forsøgte at satse på de kampe, hvor jeg kunne få point (og dermed VIFA point), og har fuldstændig nedprioriteret kampene imod topholdene. Dvs. når jeg spiller imod ligestillede, har jeg spillet med normalt tempo/tacklinger, mens jeg imod tophold har skruet helt ned for tempo/tacklinger for at sikre at jeg taber så lidt energi som muligt – så kan jeg om ikke andet koncentrere mig om at træne spillerne fornuftigt, således at når jeg vender tilbage til 3. division kan give en smule mere modstand smiley

Når jeg så rykker op næste gang, er mit hold en anelse bedre. Det vil give en bedre analyse, flere kampe med almindelig tempo/tacklinger og dermed også flere point.

Til trods for de dårlige odds formåede jeg at vinde 1 kamp – og spille 9 uafgjort. Det gav da 3.381 point på kontoen – eller næsten det samme som 10 vundne kampe i 4. division. Dermed har jeg mindsket mit fald på VIFA-rank listen.

Udskiftninger på førsteholdet
Alt det ovenstående lyder jo meget godt. Men jeg har så skiftet min målmand og min centrale forsvarsspiller. Eller… Jeg arbejder på at finde en ny central forsvarsspiller. Men hvis jeg kigger på min gamle målmand, havde han 1.578 stats (30 års prognose på 1.472 stats) mens min nye målmand har 1.205 stats (30 års prognose på 1.811 stats). Alt i alt en super udskiftning, som jeg er vældig godt tilfreds med. Men det betyder så et netto tab på 373 (1.578 – 1.205) stats på målmandsposten. Og det er mere end jeg kan træne hjem på en uge smiley Hvis jeg så lægger stats-tabet for en ny central forsvarsspiller oveni – er det ikke engang sikkert at jeg rykker op igen i næste uge. Men det må tiden vise smiley

Ellers er der ikke så meget at sige. Jo, jeg har nu passeret 1 mio. i entre pr. uge. Både i denne uge, og i sidste uge - og sikkert også i næste uge. Udgifterne er de samme, så overskuddet er større – jeg venter dog med at hive tal frem indtil månedsskiftet februar/marts. Der kan jeg forhåbentligt også fortælle at jeg har stabiliseret mig i 3. division.

Jeg synes lige, at jeg vil vise hvad en oprykning kan betyde for VIFA rank smiley


Det er frygteligt smiley God uge derude.

MVH
Bårdur

Comments

enoghalvfjerds dobbelt skudhul 3 February 2013, 22:41
Altid skønt at læse, tak! smiley

Mikkel 3 February 2013, 23:33
Fedt læse stof inden Super Bowl! smiley
Jeg er lige rykket op i 4. Division fra 5, så jeg kan sikkert se frem til samme tunge kurve du har haft under Vifarank-udviklingen smiley