The Red Devil

Det skal man så ikke gøre...

Written 3 December 2012, 08:21

Pressemeddelelse nr. 8
3. december 2012

Det skal man så ikke gøre…
Jeg havde faktisk skrevet et langt indlæg tidligere på ugen - hvor jeg konkluderede, at mit forsøg med at træne unge spillere allerede fra avanceret baneanlæg (lilla) var fejlet. Jeg havde ikke solgt mere end én spiller de sidste 4 uger - og det var endda en reservespiller, og ikke en ungdomsspiller. Så humøret var ikke godt i starten af ugen smiley Overskriften var "Det skal man så ikke gøre" hvilket jeg dog har valgt at beholde.

Men pointen var - salget af mine ungdomsspillere gik ikke så godt. Men så fik jeg solgt en i tirsdags og to i torsdags. Så her blev humøret bedre smiley Jeg har 8 ungdomsspillere – og har kalkuleret med at det tager 8 uger at sælge dem. Så når jeg nu har solgt 3 i løbet af 4 uger har jeg vist ikke så meget at brokke mig over. Skal jeg så anbefale at starte på lille – eller gråt? Min konklusion er - at det må hver enkelt bruger gøre op med sig selv. Jeg har formået at udvide fra lille til gråt på lidt over 2 måneder – til trods for at jeg i samme periode har smidt 3-4 mio efter stadionudvidelse og forbedring af førsteholdet. Så jeg har vist ikke noget at klage over! Min anbefaling vil derfor være:
  • Start med at træne unge spillere på Avanceret Baneanlæg (lille) hvis du ønsker at bruge mindre tid på at søge efter spillere - og kan leve med at indtægten måske kun er 80-90 procent af hvad du kunne få ved at købe/sælge i større omfang. Husk at du ikke nødvendigvis sælger spillere hver dag/uge!
  • Start med at træne unge spillere på Træningsanlæg (gråt) hvis du ønsker en bedre garanti for at værdistigningen på dine spillere kan matche de øvrige på markedet – hvilket resulterer i hurtigere salg.
Set i bagklogskabens klare lyst burde jeg måske have gennemført opgradering til gråt inden jeg brugte 3-4 mio på spillere og stadion. Men på den anden side satser jeg også kraftigt på at jeg faktisk spiller et managerspil – og at fodbolden/førstholdet derfor også skal prioriteres – det er jeg faktisk ganske godt tilfreds med.

Sælg de dårlige spillere
Jeg skrev før, at jeg nærmest ”brændte inde med mine unge spillere”. En ting, som jeg kunne have gjort anderledes, var at sælge en spiller som ham her. Han træner væsentligt dårligere end de andre - og derfor må jeg formode at det kommer til at tage lidt længere tid at sælge ham til transferlisteprisen. Dvs. han kommer til at give endnu mindre pr. dag end de øvrige spillere. Min anbefaling til sådan en spiller, er at sænke prisen så hurtigt man finder ud af at han er en nitte - så kan man erstatte ham med et nyt håb så tidligt i forløbet som muligt. Der skal være fokus på indtjening pr. spiller pr. dag – hvis spilleren ikke kan yde det forventede – bør han erstattes så tidligt som muligt med en spiller der kan!

Jeg har dog valgt at beholde ham - for at jeg kan fortæller jer hvor mange dage det så tog at få ham solgt. Det gør mig ikke noget - jeg ser ikke dette som et ræs, men mere et forsøg på at gøre det hele om igen, hvor jeg forhåbentligt får nogle erfaringer, som jeg kan dele med jer. Her var der i hvert fald en smiley

Hvilke mål satte jeg mig for november måned?
Det gik vist for stærkt – jeg fik ikke skrevet noget om det sidste gang. Men uofficielt havde jeg regnet med at jeg havde udvidet til gråt Standard Træningsanlæg på nuværende tidspunkt. Og det har jeg formået, så det er vist gået godt nok smiley

Positionsspecifik træning
Sidste gang offentliggjorde jeg mit projekt Den optimale statsfordeling. Efterfølgende har jeg fået et rigtig godt input fra Cilmat som påpegede at mit valg af straffesparksskytte ikke var den mest optimale. Jeg vil gerne forklare det lidt nærmere.
Jeg har selvfølgelig valgt at prioritere Afslutning og Dribling for både mine fløj-angribere og min centrale angriber. Dertil siger jeg, at aflevering er vigtigere for fløj-angriberen end det er for den centrale angriber. Jeg konkluderede, at dødbolde var en mere rigtig træning for den centrale angriber – og at teknisk træning var mere vigtigt for for fløj-angriberen. Hvorfor den centrale angriber var et naturligt valg som straffesparksskytte – da han som en del af ”dødbolde” kommer til at træne ”Straffespark”.

Men hvis jeg nu bytter rundt på de to, kommer fløj-angriberen til at træne dødbolde – og derfor straffespark. Gevinsten er så at han får bedre egenskaber i aflevering, og kan lægge flere nøgleafleveringer til den centrale angriber. Samtidig får den centrale angriber ikke så meget behov for ”Straffespark” og hans øvrige stats vil derfor stige. Der er dog en ulempe – og det er, at fløj-angriberen ikke kommer til at træne så meget balance som den centrale angriber. Men det er en ulempe jeg lever med. Jeg er dog så heldig, at jeg ikke behøver at tænke så meget på hvordan jeg finder den rigtige træningsgruppe til spilleren – den finder jeg automatisk i mit træningsark (næste indlæg). Jeg vil gerne sige tak til Cilmat – det er altid rart med feedback smiley

Budget - førstehold
Mit førstehold har kostet det samme som ved sidste pressemeddelelse (7.694.737 credits) – der er ikke blevet skiftet ud. Ved sidste pressemeddelelse havde mit førstehold en gennemsnits værdi på 1.086 stats. I dag er den på 1.176. Gennemsnitsalderen var på 27,97 – den er i dag på 28,90. Der er egentlig ikke så meget at sige til det – jeg har sparet penge sammen den sidste måned for at kunne gennemføre udvidelsen af træningsanlæg. Derfor er der ikke blevet skiftet ud – hvorfor min ældste spiller nu er 31 år (18 dage til fødselsdag). Han skal udskiftes inden at han fylder 32. Dernæst min MD, AV og MV. Hver gang skal erstatningen være en spiller af bedre kvalitet selvfølgelig. Det næste jeg fokuserer på er derfor spillerkvalitet – og stadion udvidelser. Jeg skal op i de højere luftlag før jeg overvejer at udvide til turkis – det hænger sammen med at indtjeningen i 3. division og 2. division er noget større end i 4. division, men mere om det når vi når dertil smiley



Mit budget har ikke rykket sig ret meget. Der er en lille stigning i samtlige indtægter (64.277) og en lille stigning i udgifter (17.690) som sammenlagt giver en stigning på 46.587 credits i overskud – svarende til 10,3 procent. Det er her, at jeg skal lægge mine vitaminer de næste par måneder. Stadionudvidelser – og spillere af bedre kvalitet. Jeg skal op i 3. division og i første omgang stabilisere mig deroppe. Det giver ikke mening at jage direkte op i 2. division, hvis ikke mine udvidelser af stadion kan følge med.

Status på udvikling af økonomi

Ved "likvid beholdning" forstås kontant beholdning samt værdi af spillertrup (indkøbsværdi).

Ved ikke "likvid beholdning" forstås de penge som er brugt, men ikke kan fås ud igen. Dvs. udvidelse af stadion, udvidelse af træningsanlæg og udvidelse af fysioafdeling.


Summen af disse to udgør holdets samlede værdi. Det er en forenklet økonomi-model, men da projektet kommer til at løbe over flere år, vil jeg ikke mene at det er hensigsmæssigt at gå mere i dybden herinde.



Hvis man kigger i mine tidligere tal kan vi se, at de første 3 uger denne måned ligger meget lavt (resultat). Jeg tjente faktisk mere allerede i uge 2 end jeg gjorde de første 2 uger denne måned! Dette var grunden til at jeg næsten gik i panik – men her er der også en god pointe. Når man har lagt en strategi der hedder ”fast indtjening på førsteholdet – plus optræning af 8 unge, samt 3 reservespillere” – så må man være klar til at vente den tid det tager før end at de bliver solgt. Jeg fik min belønning i sidste uge, med et overskud på 2.080.286 credits – grundet salg af 3 ungdomsspillere. Det er min bedste uge siden min genstart. Det giver november måned et overskud på i gennemsnit 954.806 credits. Så det var for tidligt at jeg gik i panik smiley

Anyway – dette var grundet det lille træningsanlæg (Avanceret / lilla). Jeg har nu gråt træningsanlæg, og dette bør derfor være en saga blot. Jeg skal stadig gøre mit bedste, for kun at købe de gode salgsemner – men det vil altid være gældende smiley

Til næste gang
Mine mål for december er:
  • Udvid Nordvest Tribune til niveau 4 (1.680.000 credits).
  • Udskiftninger på førsteholdet
I sidste pressemeddelelse offentliggjorde jeg mine tanker omkring den optimale statsfordeling. Den kan findes HER. Jeg skrev også at jeg havde tænkt mig at offentliggøre et ark, der hjælper med at træner jeres spillere positionsspecifikt – på samme måde som TGG hjælper med at træne jeres spillere jævnt. Det har jeg nu gjort – men jeg må advare. Det er ikke lige så nemt som TGG. Her i starten vil jeg selvfølgelig tage imod spørgsmål i min spørgetråd således at jeg kan få den vejledende tekst rettet til.

Træningsgruppeguide og vejledning kan findes HER.
Og jeg tager som sagt gerne imod tilbagemeldinger som besvarer nedenstående:
  • Er det for svært at anvende?
  • Hvordan er opbygningen af arket?
  • Hvordan er fordelingen af spillere (førstehold/reserve/positionsspecifikt kontra ungdom/jævnt).
  • Er forklaringen til at forstå?
  • Øvrigt?
Jeg ved ikke rigtig hvad emnet skal være næste gang. Jeg tager gerne imod ønsker smiley
Hvis træningsgruppe-arket er til at forstå kunne jeg godt smide et lignende på forum – blot udarbejdet til at liste spillere op – et søgeark. Det vil jeg tage stilling til i løbet af måneden.

God julemåned smiley

Med venlig hilsen
Bårdur

Comments