The Red Devil

Så er der skiftet til unge...

Written 1 October 2012, 05:17

Pressemeddelelse nr. 6
1. oktober 2012

Så er der skiftet til at træne unge spillere
Efter at jeg udvidede til lilla anlæg, er jeg nu skiftet til at købe/træne/sælge unge spillere. Som jeg skrev i sidste måneds pressemeddelelse mener jeg egentlig at det er for tidligt. Dette pga. den forventede indtjening vil ligge på ca. 7.500 credits pr. plads pr. dag. Men dette er tal der gælder for den gennemsnitlige bruger. Og uden at lyde alt for arrogant, så mener jeg faktisk at jeg kan gøre det bedre. Jeg tænker her på følgende 3 faktorer:
  • Jeg kan være bedre til at finde de rigtige spillere.
  • Jeg kan være bedre til at sætte deres optimale træning.
  • Jeg kan være bedre til at få dem solgt.
Den sidste pind kan jeg ikke efterleve, da jeg har forpligtiget mig til at undlade at reklamere for mine spillere på forum/shoutboks. Men de første to kan jeg sagtens gøre noget ved. Og igen... Jeg påstår ikke at jeg er verdens bedste til min metode - men blot bedre end gennemsnittet smiley

Sammensætning af truppen
Hvad er den rigtige balance? Skal man satse på førstehold? Skal man afsætte 22 pladser til unge spillere? Hvor mange udskiftere skal man bruge - hvis man satser på førstehold? Hvor mange udskiftere kan man nøjes med hvis man satser på førstehold og ungdomsspillere? Jeg mener i bund og grund at det der indbringer mest for en klub på min størrelse, er at satse på 22 ungdomsspillere. Men jeg ønsker en realistisk spil-oplevelse, og satser derfor fortsat på mit førstehold. Det er jo individuelt hvad man ønsker, og jeg vil fraråde at lægge sig i slipstrømmen på andre. Lav din egen plan!

Jeg har del truppen op i følgende:
  • 11 førsteholdsspillere.
  • 3 udskiftningsspillere.
  • 8 talenter/wonderkids
11 førsteholdsspillere
Jeg har tidligere gennemgået mine tanker om førsteholdet. Så det vil jeg ikke bruge så mange kræfter på at forklare igen.

3 udskiftningsspillere
Jeg har valgt at satse på 3 udskiftningsspillere. I princippet kan man sagtens nøjes med én. Jeg kender tophold, som kun har én udskifter - til gengæld er spilleren stort set lige så statsstærk som førsteholdet. Grunden til at jeg vælger at satse på 3 udskiftningsspillere, er at jeg fortsat mener at jeg kan drage fordel af at træne spillere - så jeg satser på at mit førstehold ikke kommer under 90% i løbet af dagen. Og så trænes de før dagens første kamp - på intens hele banden (også udskiftningsspillerne).

Da jeg prioriterer på denne måde, må jeg også have kræfter at smide på banen når mit førstehold bliver træt! Derfor har jeg valgt at have en central forsvarsspiller, en central/defensiv midtbanespiller og en central angriber som udskiftningsspillere. På denne måde kan jeg dække de fleste positioner sådan nogenlunde.

Jeg transferlister ikke mit førstehold førend de bliver halvgamle. Årsagen til dette er, at de træner positionsspecifik træning, og det er ikke sådan ligetil at finde afløsere. Men til trods for at mine udskiftningsspillere også træner positionsspecifikt, har jeg dog valgt at transferliste dem. Der er simpelthen ingen grund til at lade være. De udgør ikke grundstammen af holdet - og kommer aldrig til det. Derfor sætter jeg 200.000 på i fortjeneste og accepterer dermed at jeg nok aldrig kommer til at have dem i mere end en måned. Førsteholdet tjener pt. ½ mio hjem om ugen i sponsorat, entre og præmie - det er derfor acceptabelt at de ikke er transferlistede. Udskifterne tjener som sådan ikke penge hjem - førend de bliver solgt.

Det første salg
Det tog ikke ret lang tid før jeg havde solgt min første ungdomsspiller. Jeg havde haft ham i 6 dage og tjente 443.904 C på den handel. Det svarer til til en indtjening på næsten 74.000 credits pr. dag han var i min klub - på den ene plads. Det var helt bestemt en god start. Efterfølgende har jeg solgt yderligere to spillere til én klub - med en indtjening pr. dag på hhv. 25.000 credits og 75.000 credits pr. dag de var i klubben. Det er absolut en god start - og har bidraget væsentligt til at sikre at denne uge er gået rigtig godt - rent økonomisk.

Hvis man undrer sig over mine transferlistepriser kommer forklaringen her. Jeg har sat sig selv som mål at jeg maksimalt skal beholde mine ungdomsspillere i 2 måneder. Det svarer til at jeg i gennemsnit regner med at sælge én spiller pr. uge (8 ungdomsspillere). Sælges de hurtigere er det blot en bonus. I sidste måneds pressemeddelelse fandt jeg frem til at jeg på avanceret baneanlæg kunne regne med ca. 221.952 credits i værditilvækst pr. spiller pr. måned. Da jeg kalkulerer med at beholde mine spillere i 2 måneder, er fortjenesten sat til to gange dette beløb. Så salgsprisen er "købspris + 2 x 221.952 credits". Når jeg får udvidet til gråt / standard træningsanlæg, vil jeg hæve værditilvæksten til 277.440 credits pr. spiller pr. måned.

Mål for september
Mine mål for september måned var:
  • Udvid træningsanlæg til lilla - Avanceret baneanlæg (2.500.000 C).
  • Udvid sydøst tribune til niveau 4 (1.680.000)
  • Sæt resten af kræfterne på at forbedre førsteholdet (yngre - bedre).
Det er gået rigtig fint. Jeg har fået et yngre og bedre hold. Jeg har udvidet til avanceret baneanlæg. Jeg har dog ikke gennemført stadion udvidelsen, da jeg i stedet har prioriteret at få lagt penge i ungdomsspillere og bedre udskiftningsspillere (yngre) således at truppen er komplet. Og truppen er nu komplet.

Ændring af målsætning
Jeg har tænkt meget over hvornår jeg skal være "færdig" med "Den Hårde Måde" og gå tilbage til at være "Bårdur FC". I bund og grund kunne jeg godt fortsætte under dette navn - men det vil ikke være holdbart at ikke kunne deltage i jagten efter 15 årigt potentiale - set på langt sigt. Ikke desto mindre har jeg bandlyst disse spillere fra "Den Hårde Måde" og vil ikke gå bort fra dette. Så jeg har moderet min målsætning til følgende:

Klubbens mål er:
  • At nå op i VIFA top-100.
  • At udvide træningsanlæg til Verdensklasse Træningsanlæg.
  • At udvide stadion til 60.000 pladser.
  • At udvide fysioanlæg til Vman lab.
I bund og grund er det kun stadion størrelsen der er ændret. Men når jeg har nået det ovenstående vil jeg selv mene at det vil være på sin plads at gå tilbage til at være en "almindelig klub" smiley Jeg overvejer dog også at genstarte igen til den tid og så gøre det hele engang til - denne gang på engelsk som "The Hard Way" smiley Men nu får vi se...

Budget - førstehold
Mit førstehold har kostet 5.393.739 credits. Det er en anelse mere end ved sidste pressemeddelelse. Jeg har skiftet et par spillere ud der nærmede sig 31-32 år. Der er købt yngre erstatning af bedre kvalitet. Gennemsnitstats er nu 999 (var sidste måned på 965) og gennemsnitsalderen er 28 år og 4 måneder (var sidste måned 28 år og 5 måneder). Budgettet er lavet efter tal fra mit regnskab:



Se, det er interessant at overskuddet er faldet med 16 procent! Dette til trods for at indtægterne er steget med næsten 100.000 credits. Det viser meget klart at man skal tænke sig om smiley Forklaringen i mit tilfælde skyldes at jeg nu er oppe på 4 trænere. 2-3 af dem går til at træne ungdsomsspillerne, så det er ikke rimeligt at tælle dem med i et regnskab for førsteholdet, men lad os nu bare være konsekvente smiley Det skal nok stige igen.

Status på udvikling af økonomi

Ved "likvid beholdning" forstås kontant beholdning samt værdi af spillertrup (indkøbsværdi).

Ved ikke "likvid beholdning" forstås de penge som er brugt, men ikke kan fås ud igen. Dvs. udvidelse af stadion, udvidelse af træningsanlæg og udvidelse af fysioafdeling.


Summen af disse to udgør holdets samlede værdi. Det er en forenklet økonomi-model, men da projektet kommer til at løbe over flere år, vil jeg ikke mene at det er hensigsmæssigt at gå mere i dybden herinde.



Jeg forventer at der kommer større udsving i overskuddet herefter. Jeg kan sagtens havne i en situation, hvor der sælges meget få ungdomsspillere (lille overskud) eller mange ungdomsspillere (stort overskud). Men hertil ser det meget fornuftigt ud.

Mine mål for næste måned er
  • Udvid sydøst tribune til niveau 4 (1.680.000)
  • Udskiftning af 2 spillere - yngre og bedre.
  • Resten af pengene gemmes hen imod den næste udvidelse af træningsanlæg.
Næste pressemeddelelse - udkommer 5 NOV

Havde jeg ikke noget ekstra på tapetet
Jo - sidst skrev jeg lidt om at jeg ville fortælle lidt om "den korrekte stadionstørrelse". Men da prioriteterne har ændret sig, har jeg besluttet mig for at det i stedet skal være en guide til indkøb af de rigtige spillere - hvad enten man er på jagt efter WK, T Guld, Sølv eller noget helt andet. Den kan findes herinde.

Til næste gang
Jeg kommer til at vente yderligere med stadion-indlægget. Næste gang skriver jeg en hel del om den optimale statsfordeling!

Med venlig hilsen
Bårdur

Comments

1 October 2012, 19:35
Lækker læsning og spændende at følge med i! smiley

/Jokke

Jesper 4 October 2012, 21:53
Endnu engang enig med rosende kommentar af dit arbejde! smiley