The Red Devil

Juni 2012 - Den første måned...

Written 2 June 2012, 23:01

Pressemeddelelse nr. 2
2. juni 2012.

Den første måned
Tjo, hvor skal man starte... Den første måned er egentlig kun 2/3 måned, da jeg startede den 10. maj smiley

2.500 credits er ikke ret meget! Men det tager dog ikke lang tid til at få dem til at yngle - til trods for de restriktioner jeg har stillet op. Jeg har i bund og grund købt spillere på auktion for ca. halvdelen af deres værdi, og transferlistet dem med en lille fortjeneste. Det har været forholdsvis simpelt at tjene penge på handel. Se evt. guiden for Den første periode.

Handel
Jeg havde to muligheder:
  • At lave rigtig mange handler med lille profit.
  • At lave få handler med stor profit
Jeg valgte mulighed 1. Grunden hertil er meget simpel.
Først og fremmest fordi at jeg ikke har ret mange penge smiley Men også fordi at der er gode muligheder for at gøre en god handel på auktionerne. Jeg fandt forholdsvis hurtigt ud af at hvis jeg køber dem til ca. halvdelen af værdien og herefter transferlister til en pris lige over halvdelen af værdien - så bliver de revet væk. Så er der et par klubber der har sagt... "Så tjener du ikke noget på dem"... Jo, det kan du dælme tro jeg gør!
Faktisk har kun mindre end halvdelen af mine spillersalg været til transferlistepris. De fleste er blevet budt op i løbet af de 15 minutter de er på auktion. Faktisk er flere af dem blevet budt rigtig langt op. Så hvis jeg f.eks. har købt en spiller til 6.000 - transferlistet ham til 8.000 er han blevet solgt samme dag hvor han er blevet budt op til 14.444. Det gik da noget stærkere end hvis jeg havde sat 10.000 på i fortjeneste, hvor han sandsynligvis havde stået i 4-5 dage. Dette betyder at jeg kan handle den samme plads i truppen flere gange på en dag.

Plads i truppen
Jeg startede med at handle til 22 pladser! Dette var utrolig stressende!
Det kræver rigtig meget at sidde og hænge ind over transferlisten hele tiden for at finde "den rigtige handel" når du skal fylde så mange pladser hele tiden. Så jeg besluttede mig for at sætte et førstehold - til trods for at det er alt for tidligt. Det vil jeg godt komme lidt nærmere ind på.

Førstehold kontra 22 køb/salg pladser
Et førstehold er den "stille og rolige" måde at tjene penge på. Men hvornår kan det svare sig? Det kommer selvfølgelig an på flere faktorer.
  • Størrelsen på dit stadion.
  • Hvor mange supportere du har.
  • Hvor godt dit førstehold er.
  • Hvor dygtig du er til at få det bedste ud af dit førstehold.

Det kan selvfølgelig ikke svare sig at sætte 11 guldstjerner på et hold hvor stadion er på 1.000 pladser. Det kommer aldrig til at løbe rundt. Jeg valgte derfor at hente spillere på auktion - billigt. Men dog spillere som jeg kan beholde i en måned eller to inden jeg sælger dem igen. De er derfor maks. 28 år. Og når jeg sælger dem igen bliver det med et overskud (de er købt på auktion - de er alle beggebenede - og de bliver alle trænet forholdsvis fornuftigt). Og så tjener de trods alt penge til mig! Denne uge tjener jeg ca. 200.000 C i entre alene. Det bliver selvfølgelig til langt mere efterhånden som jeg udvider stadion, rykker op, får flere supportere og skifter ud med bedre spillere.

Udvidelser
Mit stadion er udvidet til 2.460 pladser. Det svarer til Niveau 3 på hjørnerne og Niveau 2 på siderne og bag målene. Det er først her at det begynder at blive udfordrende at udvide. Bag mål koster 380.000 (Niveau 3) og siden koster 600.000 (Niveau 3). Indtil videre har jeg brugt 1.327.400 credits på stadion udvidelser - og tjener ca. 200.000 pr. uge. Det ser ikke helt tosset ud. Men til sammenligning skal jeg bruge 1.960.000 for at udvide det sidste stykke hen til 5.000 pladser (fuldt hus på Niveau 3).
Mit førstehold har kostet 681.060 men er uden pensionsrisiko - og jeg tjener penge på dem når jeg sælger dem. De skal nemlig forbedres. Til formålet har jeg hyret en træner - hvilket heller ikke giver mening smiley - jeg skal dog også nyde spillet som et fodbold-manager-spil, så hvis det giver en bedre spil-oplevelse, føles det rigtigt for mig! Det gav da en hel del nydelse, da min aldrende målmand trænede 4,14 på gul smiley Hvis jeg forudsætter at mine spilleres salgsværdi er lig med deres anskaffelsespris ser regnskabet således ud:

Budget - førstehold
Udgifter
Spillerlønninger pr. uge___9.555
Trænerlønninger pr. uge__30.716
Reparationer pr. uge_____25.807

Indtægter
16 kampe_____________236.160

Resultat______________170.082 credits pr. uge

Så det kan godt svare sig - om end det ikke er verdens bedste forretning smiley Bedre går det med at handle. Jeg har opgjort min økonomi som følger:

Status på udvikling af økonomi

Ved "likvid beholdning" forstås kontant beholdning samt værdi af spillertrup (indkøbsværdi).

Ved ikke "likvid beholdning" forstås de penge som er brugt, men ikke kan fås ud igen. Dvs. udvidelse af stadion, udvidelse af træningsanlæg og udvidelse af fysioafdeling.


Summen af disse to udgør holdets samlede værdi. Det er en forenklet økonomi-model, men da projektet kommer til at løbe over flere år, vil jeg ikke mene at det er hensigsmæssigt at gå mere i dybden herinde.

Uge 1: Likvid beholdning: 74.278 C. Ikke likvid beholdning: 332.400 C. Sammenlagt 406.678 C.
Uge 2: Likvid beholdning: 675.668 C. Ikke likvid beholdning: 332.400 C. Sammenlagt 1.000.068 C.
Uge 3: Likvid beholdning: 863.969 C. Ikke likvid beholdning: 892.400 C. Sammenlagt 1.756.369 C.

Det vil sige at pr. mandag morgen 28. maj havde jeg forvandlet 2.500 til 1.756.369 C på 18 dage. Og det skyldes primært de mange handler!

Hvor er pengene så henne?
Jeg har valgt at investere dem!
Som sagt en del i et førstehold, men også en hel del i stadion og en del i træningsanlæg.
Udvidelse af træningsanlæg er der mange der vil kritisere - forståeligt! Men efter at jeg besluttede mig for at køre med fast førstehold synes jeg faktisk at det giver mening. Man skal også huske på at den første udvidelser (gul - lille baneanlæg) kostede kun 125.000. Den næste koster 500.000 og den kommer først når jeg er færdig med at udvide stadion til 5.000 pladser. Herefter træningsanlæg og så skal førsteholdet forbedres en smule, inden der igen bankes flere penge ind i stadion.

Den næste måned
Planen er som følger:
  • Køb/sælg billigt med lille fortjeneste.
  • Udvid nord/syd på stadion til niveau 3.
  • Udvid øst/vest på stadion til niveau 3.
  • Udvid træningsanlæg til blå - baneanlæg.
  • Sørg for at forbedre førsteholdet på 4-5 pladser.
  • Sørg for at optjene flere penge til de 11 køb/salg pladser.

Den næste pressemeddelelser kommer omkring månedsskiftet juni/juli.

MVH
Bårdur

Comments

RVP You son of a b-tch 10 June 2012, 11:34
Super Presse du har fået sendt der! kan jo kun sige at det går fremad!smiley