Kyoto Okami FC

Året der gik - 2021

Written 28 January 2022, 16:31

Lidt sent godt nok, men et tilbageblik på 2021 kommer der nu alligevel.
2021 blev for klubbens vedkommende meget todelt. Starten af året blev brugt på at kæmpe om titler, samt at samle brikkerne til et opbygningsprojekt (mere om det senere), og resten af året blev brugt på førnævnte projekt.

Kampen om pokaler

Året startede ud med at fortsætte på ambitionen om at vinde liga og cup i samtlige lande, som er tilgængelige i Vman (Japan forbliver en ambition, men det afhænger meget af Dennis). Turen var på daværende tidspunkt kommet til Sverige, hvor det rimeligt hurtigt blev til både cuptitel og mesterskab. Derefter gik turen videre til Spanien, hvor der over en fem ugers periode blev krydset klinger med store klubber som Lyon (før hans genstart), Atlanta Hawks og Der Ulmeister (Ulm Warhawks). Titlerne blev til sidst hentet inden turen gik til Italien sammen med Ulm. Først Italien og dernæst Tyrkiet blev også krydset rimeligt hurtigt af.

Den skotske forbandelse

Efter en succesful start på året gik turen til Skotland. Der blev investeret i truppen, for i Skotland ventede en kamp imod Faciato. En kamp der i første sæson gik godt, men desværre ikke godt nok. Sæsonen igennem var kampen om førstepladsen tæt og det lignede at det hele skulle afgøres i et brag af en sæsonfinale, hvor der var direkte kamp om titlen 30. spillerunde.
Sådan skulle det dog desværre ikke gå. I næstsidste spillerunde snublede holdet, og kampen blev ligegyldig. Selvom det kun blev til sølv, så blev sæsonen dog historisk, for det var første gang at klubben gik ubesejret igennem en helt sæson i en topdivision. Derudover var det umiddelbart første gang at jeg har set to hold, fra samme liga, være ubesejret igennem en helt sæson. Cupfinalen den sæson var også mod Faciato, som desværre også blev tabt.

Derefter kom der fire sæsoner, hvor det blev til sølv i dem alle. Cuppen blev dog vundet. Efter fem sæsoner i Skotland, hvor klubben kæmpede med om titler, blev titelkampen sat på pause. Holdet blev solgt, og de blev rykket op i seniortruppen.

Project Nihon - Det japanske projekt

Sidst i 2020 blev der sat gang i et projekt, hvor målet var at skabe et hold, som kunne kæmpe med om titler, hvor samtlige spillere har japansk pas. I starten af 2021 blev jagten på spillere intensiveret, og efter noget tid blev truppen fulendt. En trup der stadig er samlet den dag i dag.
Efter holdet blev rykket op på seniorholdet, fulgte en nedrykning. Alt fokus var dog på optræning. Resultater fyldte ikke noget. Spillerne udviklede sig hurtigt, og i løbet af sommeren rykkede holdet op i SPL igen.
Siden da har holdet fået bidt sig fast i toppen og det hele kulminerede i sidste sæson af 2021, hvor en 100% japansk trup sikrede sig klubbens første VMWC-titel efter en flot finale mod Atlanta Hawks.

Sidst i 2021 blev der samtidig gjort klar til et fremtidig generationsskifte, da 11 nye japanere er kommet til. Dette blev muligt takket være en stor indsats på transfermarkedet i løbet af efteråret, hvor egenkapitalen blev øget med ca. 230 mio. gennem en blanding af handel og indtægter fra biletter, sponsoraftaler og præmiepenge. Planen er at de skal tage over på et tidspunkt, når det nuværende hold når en alder, hvor de skal sælges. Forhåbentligt bliver det ikke nødvendigt at skulle ned i 2. division denne gang.

Trofæer i 2021

Guld

Serie A: 2x
Coppa Italia: 1x
Scottish Cup: 2x
La Primera: 2x
Copa del Rey: 1x
Allsvenskan: 1x
Svenska Cupen: 2x
Süper Lig: 2x
Turkiye Kupasi: 1x
Virtual Manager World Cup: 1x

Sølv

Coppa Italia: 1x
Scottish Premier League: 5x
Scottish Cup: 2x
La Primera: 3x
Copa del Rey: 1x
Allsvenskan: 1x
Turkiye Kupasi: 1x
Super Cup: 1x

Bronze

Scottish Premier League: x

Doubles

Spanien: 1x
Sverige: 1x
Tyrkiet: 1x

Det var så en gennemgang af 2021 og kort om planerne for 2022. Håber det bliver et godt år for alle på Vman.

Comments