Ulm Warhawks

Året der gik - 2020

Written 4 January 2021, 20:57

Tilbageblik på 2020
Målet for 2020 var at vinde flest mulige titler og gøre det med overskud. Ambitionen var aldrig at dominere, som vi har set Real Madrid CF gøre for andet år i træk.

Sæsonen startede over al forventning, hvor første uge bød på et mesterskab og tre cupfinaler. Mesterskabet blev vundet sikkert med 9 point forspring. Pokaleventyret startede med en overbevisende sejr over FC SuperHumle i DFB Pokal, inden klubben tog guldet med hjem i Super Cuppen efter en tæt kamp mod Valencia. Drømmene om klubbens anden quadruple fik dog en brat ende, da drengene måtte se sig slået af Von Phyha FC i Virtual Manager World Cuppen. Klubben måtte tage til takke med en treble og en sølvmedalje i VMWC – et yderst flot resultat trods skuffelsen.

Klubben vandt yderligere to trebles i løbet af 2020 - en i uge 14, hvor klubben dog blev slået ud af Super Cuppen i semifinalen samt uge 43, hvor klubben denne gang var en finalesejr mod Real Madrid CF i VMWC fra at rydde bordet

Sportsligt har 2020 været en forrygende år. Året blev afsluttet med en double og samlet 98 pokaler, herunder 73 guldpokaler. Begge dele kun overgået af Real Madrid CF og Atlanta Hawks. Året bød på i alt tre trebler, hvilket var højeste antal sammen med Atlanta Hawks.

Klubben har hele året, med undtagelse af to dage, været i top 20 på vifa ranklisten. Klubben var øverst på vifa ranklisten en uge i løbet af januar og tilmed et par dage i løbet af juli.

Pokalskab

Ligatitler: 42
Nationale Cups: 21
World Cup: 4
Super Cup: 6


Ligatitler: 8
Nationale Cups: 8
World Cup: 3
Super Cup: 3


Ligatitler: 3

Højdepunkter for 2020
- 98 pokaler, herunder 73 guldpokaler
- 3 Trebles
- 9 Super cup finaler, herunder 6 sejre
- Økonomisk fremgang trods fokus på at vinde pokaler
- Mulighed for at opfylde klubbens mangeårig ønske om optræning af talenter samtidig med tophold

Økonomi
Økonomisk har der været fremgang modsat sidste år. En stor del af dette kan dog tilskrives en ændring af strategien de seneste måneder samt ungdomsholdet, der har givet lavere lønudgifter, hvilket har været en stor hjælp for en topklub. Ved udgangen af 2019 havde klubben spillere for 325 mio og likvide midler for 338 mio - samlet 663 mio. Dette havde ved udgangen af 2020 ændret sig til en samlet spillerværdi på 619 mio og likvide midler for 164 mio - samlet 783 mio. På baggrund af ungdomsholdet har klubben valgt at investere en større del af dens likvide midler i spillere.

Den økonomiske fremgang skyldes værditilvækst på ungdomsholdet, mens seniorholdet isoleret set har kørt med underskud. Den negative drift på seniorholdet har gjort, at klubben i seneste kvartal har prioriteret billigere spillere fra anden hylde samt senere udskiftning af spillere, da afskrivningen var for stor ved at købe spillere fra den absolutte top som 28-29 årig og udskifte disse som 31-32 årig.

Plan for 2021
Ungdomsholdet har givet bedre forudsætninger for klubben til at gøre noget, den tidligere har ønsket. Det har flere gange i klubbens lange karriere været et ønske at træne et hold op fra bunden. Spillerne er dog altid blevet solgt, da savnet til topfodbold blev for stort. Ungdomsholdet har givet muligheden for, at klubben kan spille med i toppen samtidig med, at der trænes et ungdomshold op.

Klubbens ambition er at optræne en ny generation hver 6. måned. Fokus vil være på at prioritere de vigtigste stats tidligt, selvom dette vil have betydning for det samlede antal stats, da spillerne forventes at blive påvirket af 15% reglen i en ung alder.

Der er indkøbt 13 spillere til første generation, der i skrivende stund er 19-21 år og forventes at være kampklar som 24-26 årig. Holdet er så småt begyndt at indhente de første spillere til den efterfølgende generation, der forventes at være på plads inden for et par måneder.

Afslutningsvis vil klubben ønske alle et godt nytår og håbe på fortsat øget aktivitet i dette vidunderlige spil!

Comments

Rasmus 4 January 2021, 21:25
Utroligt at min nominering af dig til årets manager ikke var nok til at få dig i top 5, hvor du uden tvivl hører hjemme. imponerende år du har haft, rigtig flot arbejde. Godt nytår, held og lykke med dit 2021 projekt, jeg følger spændt med!

Bjørn 4 January 2021, 23:15
Spændende læsning Ulm! Forstår dog heller ikke at der ikke var plads til dig, som en af de nominerede til årets manager. Godt nytår!

Tak for nu - Presse udsendt 5 January 2021, 18:09
Rigtigt flot år du har haft! Kunne godt have undt dig en sejr over mig i VMWC finalen. Alt andet lige bør du dog være ret så stolt over at være lige ved og næsten at vinde to quads i år - specielt taget dine hold i betragtning. Du var bestemt i min top 3 over Årets Managers. Godt nytår smiley