Rettelser og oprydning efter serverflytning

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 11. august 2016, 13:15

Som bekendt flyttede vi for ca. 1 måneds tid siden hele Virtualmanager over på helt nye servere.

Det var en kæmpe operation, men på grund af et meget omfattende og tidskrævende forarbejde det forløb overraskende nemt på flyttedagen, uden de helt store katastrofer.

Siden da har vi brugt tiden til at stabilisere, rydde op, og rette de småfejl, som løbende dukker op, især pga. overgangen til en meget mere striks database.

Det system, som afvikler visse asynkrone processer, bla. udførelsen af talentspejderrapporter, har dog vist sig at være noget skrøbeligt overfor disse småfejl, som kan få det til at gå helt i stå indtil vi genstarter det. Vi har dog løbende rettet disse fejl, så snart de er opstået, og tilføjet mere og mere overvågning.

Talentspejder

Som nævnt, så udføres talentspejderrapporterne af et system, som har haft det lidt svært med flytningen til de nye servere. Det har betydet at den stakkels talentspejder har fungeret lidt som kanariefuglen i mineskakten i gamle dage, som dør først når noget går galt.

Da de hyppige brugere af spejderen nok efterhånden er ved at have fået nok af forsinkelser, indførte vi i går et backup-system. Backup-systemet tager over og afvikler rapporterne på en lidt mere gammeldags måde, hvis det detekteres at den asynkrone afvikling er gået ned.

Priser på energy-boost

Siden vi skiftede helt over til at træningen foregik direkte på de "nye" spilleregenskaber, har vi haft et hængeparti i forhold til priserne på energi-boost.

Priserne har været afhængige af gamle egenskaber, som i dag ligger skjult og aldrig bliver opdateret. Derfor er priserne på boost ikke fulgt med spillernes udvikling, sådan som de burde.

Dette har vi nu fået rettet. Priserne er de samme, som de var i gamle dage, bortset fra at formlen nu kigger på spillernes Vurdering i stedet for deres gamle egenskaber.

Funktioner omkring bud omprogrammeret

Dengang Virtualmanager først kom til verden, blev det lavet i programmeringssproget PHP. Helt tilbage i 2009 skiftede vi al ny udvikling over til Ruby on Rails i stedet, og har siden da løbende udskiftet gamle PHP-sider og funktioner. I dag er der stort set intet PHP tilbage.

Indtil nu har der dog været 3 funktioner omkring bud, som stadig brugte meget gammel PHP-kode:

  • Hævning af bud på igangværende auktion
  • Afvisning af et indgående bud på ens spiller
  • Tilbagetrækning af et bud, man har lagt på en spiller

Et nedbrud i vores PHP-installation i sidste uge, gjorde os dog irriteret nok til at vi konverterede alle disse funktioner til Ruby on Rails.

Samtidigt kom der en ny finesse ved hævning af bud, som mange har efterspurgt længe: Hvis man er den nuværende fører af en auktion, kan man nu sænke sit autobud, hvis man f.eks kommer til at byde 10 mio i stedet for 1. Man kan selvfølgelig ikke sænke autobuddet til under auktionens nuværende vindende bud.

Det varer ikke så længe endnu

Vi er heldigvis ved at have så godt styr på de nye servere, oprydning i data, og diverse administrative opgaver, at vi snart kan komme i gang med at arbejde på lidt mere spændende ting. Det glæder vi os til, her i udviklingsafdelingen.